Revija vlečnih pasem in predstavitev aktivnosti z vlečnimi psi

Organizator: Klub za nordijske pasme in špice Slovenije

Lokacija: Kinološko društvo Maribor, Dajnkova ulica 4, Maribor

Termin: 23.04.2022 ob 10.00 uri

Vodja prireditve: Ivan Pildek

Kontakt: 031-316-037

Prijave: do 20.04.2022 na e-mail fci5klub@gmail.com 

Program:

  1. Revija vlečnih pasem psov s predstavitvijo predstavnikov pasem 
  2. Zgodovina vlečnih pasem in njihova specifika
  3. Predstavitev aktivnosti in športov za vlečne pse
  4. Praktičen prikaz opreme, rokovanja in izvajanja posameznih aktivnosti

V okviru prireditve bomo najprej pripravili revijo psov vlečnih pasem in vam v živo predstavili predstavnike posameznih pasem (Sibirski haski, Aljaški malamut, Samojed). Na revijo lahko pripeljete tudi svoje kužke in nam jih predstavite. V nadaljevanju bomo predstavili zgodovino teh pasem, njihov razvoj, namen in posebnosti teh pasem in seveda odgovorili na mnoga vaša vprašanja. Predstavili vam bomo aktivnosti, ki so posebej primerne za vlečne pse, si ogledali nekaj video predstavitev za lažjo predstavo, govorili o tem kakšno opremo potrebujemo za izvajanje teh aktivnosti, na kaj moramo biti pozorni v smislu varnega izvajanja aktivnosti in predvsem neškodljivega za zdravje naših psov. Pa tudi o prehrani vlečnih psov, negi itd. Vse športne rekvizite si boste lahko tudi v živo ogledali. Prav tako opremo psov, rokovanje z opremo in seveda psi.

Vsi, ki bi se želeli preizkusiti s svojimi psi v vleki ste po predavanju vabljeni, da se nam pridružite na treningu. Trening bomo izvajali v bližini na Teznem. V kolikor želite izvajati trening s kolesom prosimo, da kolo pripeljete s sabo, prav tako oprsnico. Vsem bo na voljo za izposojo in vožnjo tudi tricikel. Tudi kakšen navdušen tekač se nam lahko pridruži.

Prireditev je za člane kluba brezplačna. Za zunanje udeležence znaša kotizacija 20,00 EUR, ki jo je potrebno pred prireditvijo poravnati na TRR kluba: SI56 6100 0002 6287 347, namen: revija vlečnih psov. 

Sodelujoči psi morajo biti veljavno cepljeni proti steklini. Lastnik ali vodnik psa je odgovoren za vso morebitno škodo, ki bi jo pes povzročil. 

Zaradi lažje organizacije prosimo, da se prijavite do 20.04.2022 na zgoraj navedeni e-mail ter sporočite, če pripeljete na revijo tudi svojega psa in pa če se nameravate udeležiti treninga. Za dodatne informacije sem na voljo na tel. št. 031-316-037.

Vljudno vabljeni

Ivan Pildek l.r.

Vodja prireditve

Categories:

No Responses

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja